SGK Tiếng Anh lớp 8 Mới Đề kiểm tra giữa kì 2 - có lời giải

Đề số 3 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 8 mới


Đề bài

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. disaster               B. damage                   C. collapse                   D. rage

2. A. radioactive         B. pollution                 C. contaminate            D. convey

3. A. official                B. cattle                       C. icon                         D. Scottish

II. Choose the word with different stress from the others in each question.

4. A. Chinese              B. coffee                     C. trainee                     D. trustee

5. A. thermal               B. pressure                  C. damage                   D. discharge

6. A. disaster               B.  eruption                 C. medical                   D. survivor  

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences

7. Noise pollution can lead to________loss.

A. looking                   B. hearing                    C. listening                  D. reading

8. If I________a millionaire now, I________travel around the world. But in fact, I am very poor and have no money.

A. were/ would           B. am/ will                   C. were/ will                D. am/ would

9. What is the main_______of visual pollution? - Because there are too many advertising billboards.

A. effect                      B. affect                      C. result                       D. cause

10. Ships spill oil in oceans and rivers. This results________the death of many aquatic animals and plants.

A. to                            B. in                            C. from                        D. at

11. There have been some __________ eruptions in this area for the last 10 years.

A. volcanic                  B. scattering                C. homeless                 D. disastrous

12. We____________ hard at the moment to prepare for our annual cultural festival.

A. prepare                   B. are preparing           C. have prepared         D. will prepare

13. Poisonous ___________ from factories can kill a lot of wildlife animals.

A. things                     B. animals                   C. chemicals                D. nations

14. Last Tuesday, we did a _____________ about English speaking countries.

A. puzzle                     B. question                  C. task                         D. homework

15. I usually__________to school by bike but today I ____________ to school by motorbike.

A. go – go                   B. go – am going         C. goes – go                D. goes – am going

16. If it ________ this aftermoon, I’ll stay at home to do my English homework on English speaking countries.

A. rain                         B. rains                        C. will rain                  D. is raining

IV. Give the correct form of the words given to complete the sentences.

17. Noise pollution can also lead to headaches and high blood____________. (press)

18. Big Ben is a major monument in London which__________the United Kingdom. (symbol)

19. New Zealand is famous for the___________beauty of its mountains and forests. (scene)

20. The Glastonbury Festival in England is a __________ of music and it attracts thousands of people. (celebrate)

V. Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below.

Water pollution happens (21) __________ toxic substances enter water bodies such as lakes, rivers, oceans and so on, getting dissolved in them, lying suspended in the water or depositing on the bed. This degrades the quality of water. Not (22) __________ does this spell disaster for aquatic ecosystems, the pollutants also seep through and reach the groundwater, which might end up in our households as contaminated water we use in our daily activities, including drinking.

Water pollution can be (23) __________ in a number of ways, one of the most polluting being city sewage and industrial waste discharge. Indirect sources (24)__________ water pollution include contaminants that enter the water supply from soils or groundwater systems and from the atmosphere via rain. Soils and groundwater contain (25)__________ residue of human agricultural practices and also improperly disposed of industrial wastes.

Pollutants can be of varying kinds: organic, inorganic, radioactive and so on. In fact, the list of possible water contaminants is just too vast to be listed here.

21. A. what                 B. when                       C. why                        D. while

22. A. both                  B. only                        C. well                         D. either

23. A. cause                B. caused                    C. causing                   D. causes

24. A. of                      B. in                                        C. at                                        D. for

25. A. a                       B. an                            C. the                          D. x

VI. Read the passage and choose the best answer to each of the following questions.

An earthquake measuring 7.8 on the Richter scale hit Nepal on April 25th, 2015. It was the most powerful earthquake to strike Nepal since 1934. The earthquake occurred in central Nepal. It also affected India, Bangladesh and Tibet, China. The earthquake killed more than 8,800 people and injured over 23, 000 people. Hundreds of thousands of people were made homeless with entire villages flattened. Kathmandu Burbar Square, a UNESCO World Heritage Site, was destroyed. The earthquake also caused an avalanche on Mount Everest which killed at least 19 people. About 90% of soldiers from Nepalese Army were sent to stricken areas. Many countries and international organizations sent medical experts, emergency workers, rescue staff, and money as well as providing medical supplies, food and equipment to help Nepal.

26. What hit Nepal on April 25th, 2015?

A. a tsunami                B. a tornado                C. an earthquake                     D. a forest fire

27. How many countries are affected by the earthquake?

A. two                         B. three                       C. four                                     D. five

28. What is the number of people injured?

A. 8,800                      B. 23,000                    C. 88,000                                D. 2,300

29. What happened to Kathmandu Burbar Square?

A. It was safe.             B. It was destroyed.   C. It was moved away            .           D. It wasn’t exist.

30. Which sentence is TRUE according to the passage?

A. The earthquake occurred in the north of Nepal.

B. It was the most powerful earthquake in the world.

C. Most of soldiers from Nepalese Army were sent to stricken areas.

D. Very few countries and international organizations helped Nepal.

VII. Write the sentences with the same meaning to the first ones. Use words given.

31. It is a long time since we last met.

=> We haven't........................................................................

32. My father had watered all the plants in the garden by the time my mother came home.

=> Before ..............................................................................

33. The students have discussed the pollution problems since last week.

=> The pollution problems.....................................................

34. He loses his job because he is late every day.

=> If.......................................................................................

35. I’ll call the police if you don’t leave me alone.

=> Unless...............................................................................

 

------------------------THE END-------------------------

Lời giải chi tiết

1. D

2. A

3. A

4. B

5. D

6. C

7. B

8. A

9. D

10. B

11. D

12. B

13. C

14. A

15. B

16. B

17. pressure

18. symbolises

19. scenic

20. celebration

21. B

22. B

23. B

24. A

25. C

26. C

27. C

28. B

29. B

30. C

 31. meet for a long time

32. my mother came home, my father had watered all the plants in the garden

33. have been discussed by the students since last week

34. he wasn’t late every day, he wouldn’t lose his job

35. leave me alone, I’ll call the police


Bình chọn:
3.8 trên 5 phiếu

>> Học trực tuyến lớp 8 trên Tuyensinh247.com cam kết giúp học sinh lớp 8 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.


Hỏi bài